vrijdag 7 november 2014

Het is een nieuwe sport die fors in aanhang wint in Nederland. Lockpicken werd populair door een toestroom van met name ICT-ers die het openen van een slot als hacking beschouwen. Met lockpicktools, zoals een lockpick set, word een slot geopend zonder gebruik te maken van een sleutel. Voorheen hielden alleen de professionele slotenmakers zich bezig met deze skills, maar die tijd ligt achter ons.
Is het moeilijk?
Daarover verschillen de meningen. De doorgewinterde lockpicker zal geen moeite hebben met het uitoefenen van deze kunst, maar vaak zijn het de starters die toch enige moeite ervaren. Zij krijgen de lockpick tools niet meteen onder de knie, ondanks de informatie 
die overal op het internet te verkrijgen is. Lockpick expert Danny schroders raad daarom het volgende aan: "Net als bij andere moeilijke sporen is oefening essentieel. Het is dan ook van belang niet zomaar op te geven om de juiste technieken onder de knie te krijgen. Dit zijn immers geen technieken die je binnen enkele uren leert, maar vereisen soms jaren aan ervaring. De opgedane lockpicking skills worden dan echter niet meer verloren, net als bij fietsen."
Lockpicking stappen
Voor de fan en wellicht toekomstige lockpicker word 
alle lockpicking informatie verzameld op diverse blogs als lockpickcenter. Een groep hobbyisten post hier regelmatig nieuwe trucs en informatie over welke tools het best te gebruiken zijn. Over het algemeen hebben zij een drie stappen plan, wat neerkomt op het volgende:
  1. Koop de juiste gereedschappen. Voor elk slot zijn andere tools nodig, verdiep je eerst welk gereedschap voor welk slot geschikt is.
  2. Verdiep je goed in de technieken.
  3. Geef niet te snel op. Juist als het niet lijkt te werken is het van belang verschillende lock picking technieken onder de knie te krijgen.
Voor diegene die zich beter willen verdiepen in deze technieken zijn er maandelijkse bijeenkomsten van hobbyisten om elkaar te helpen. En maak je niet druk, met deze mini gps tracker kun je je prima beschermen. Wij raden wel aan je eerst te verdiepen, aangezien lockpicking ook voor hen een hobby blijft. Het helpen van mede lockpickers moet wel leuk blijven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten